Se încarcă ...

0

Despre proiect

 

În perioada aprilie 2023 – septembrie 2024, Institutul European din România (IER)*** implementează proiectul AFTIPA: Anti-Fraud Training Initiative for Public Administration – Inițiativa de formare antifraudă pentru administrația publică, finanțat de Uniunea Europeană. 

 

Proiectul își propune dezvoltarea unui pachet de formare profesională format din trei cursuri: 

 

·         Prevenirea și combaterea fraudei si corupției

 

·         Achiziții publice

 

·         Avertizarea de integritate în instituțiile publice 

 

Cursurile disponibile în format e-learning pe această platformă sunt destinate personalului din instituțiile de stat, funcționarilor publici și personalului contractual din administrația publică locală, în special celor care activează în departamente de achiziții publice, în organele de control ale administrației publice, în departamentele anti-fraudă, personalului intrat recent în administrația publică, dar și altor categorii de personal implicat în atragerea și utilizarea fondurilor europene nerambursabile.

 

 

*** Institutul European din România, instituţie publică aflată în coordonarea Ministerului Afacerilor Externe, are ca misiune furnizarea de expertiză în domeniul afacerilor europene administraţiei publice, mediului de afaceri, partenerilor sociali şi societăţii civile, inclusiv prin organizarea de cursuri de formare în domeniul afacerilor europene sau domenii conexe. Cea mai recentă analiză a nevoilor de formare din administrația publică realizată de IER a indicat necesitatea tot mai mare pentru programe de formare în domeniul prevenirii și combaterii fraudei și corupției (83% dintre respondenți) și a achizițiilor publice (78% dintre respondenți), în special în rândul instituțiilor care gestionează fonduri europene. În condițiile în care transparența cheltuielilor publice a fost afectată în mod deosebit de pandemia de COVID-19 și având în vedere că fondul de redresare post-pandemie, care face parte din cel mai mare buget al UE de până acum, va fi și mai susceptibil la corupție și fraudă, este nevoie de implicarea constantă a tuturor reprezentanților societății, fiecare cu rolul și responsabilitatea sa în lupta împotriva corupției. 

 

Pentru informații suplimentare privind activităţile specifice desfăşurate de institut vă rugăm accesați www.ier.gov.ro

 

 

_____________________________________________________________

 

Proiect finanțat de Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate sunt exclusiv ale autorului (autorilor) și nu le reflectă neapărat pe cele ale Uniunii Europene. Nici Uniunea Europeană și nici autoritatea finanțatoare nu sunt considerate responsabile pentru acestea.