0

Se încarcă ...

Numele formatorului

Cristian Ducu - Codru Vrabie

Categorie

Avertizarea de integritate în instituțiile publice

Recenzii

4.8 (21 Evaluare)

Previzualizează acest curs

Cerințe de curs

Dacă te înscrii pentru următorul curs online, te rugăm asigură-te că ai un computer care are anumite cerinţe minime tehnice:

TABLETE

Cursul nostru a fost conceput să funcţioneze cel mai bine pe: - iPad 2, iPad 3, iPad Air, iPad Mini - tablete Android cu ecran mare, precum: Galaxy Tab S 10.5, Galaxy Tab Pro 10.1, Galaxy Tab 4 10.1, Galaxy Tab Note 10.1, Google Nexus 9.

Cursul poate fi completat şi pe tablete cu ecran mai mic, dar experienţa utilizatorului nu va fi aceeaşi. Cursul nu este conceput să fie parcurs pe smartphone. NAVIGATORI Pe MacOs se acceptă versiuni actualizate Chrome sau Safari. Pe Windows sau Linux se acceptă versiuni actualizate Chrome, Firefox and Internet Explorer 11. Pe iPad se acceptă versiuni actualizate Chrome şi Safari. Pe tabletele Android se acceptă versiunea actualizată Chrome.

CONEXIUNE LA INTERNET

Cursul nostru utilizează multe videoclipuri, de aceea recomandăm o conexiune minimă la Internet de 0.5 Mbps.

Descrierea cursului

Obiectivul principal al acestui curs este acela de a vă ajuta să înțelegeți ce presupune avertizarea, cum trebuie ea tratată în context organizațional și ce mecanisme ar trebui să aveți în propria organizație astfel încât să puteți preveni comportamentele imorale sau ilegale, și în mod particular potențiale fraude și practici incorecte în folosirea banilor europeni. Din acest obiectiv reiese clar că acest curs este orientat în special înspre prevenirea fraudelor cu fonduri europene.

Fraudele cu fonduri europene sunt o specie de practici incorecte, iar existența lor se corelează adeseori cu alte tipuri de practici de același fel, cu un climat organizațional toxic și, în particular, cu deficiențe de ordin managerial.

Ca atare, nu vom putea să vorbim despre „avertizare” fără să vizăm și alte tipuri de comportamente fiindcă această instituție a avertizării nu poate fi tratată diferit în funcție de tipul faptelor reclamate de avertizor. Ea trebuie tratată ca o instituție socială în sine, care se manifestă la nivel organizațional.

Obiective specifice

La finalul acestui curs, participanții vor ști: 1. să identifice interesele financiare ale UE susceptibile să facă obiectul unei avertizări. 2. să opereze cu distincția dintre ceea ce este susceptibil să fie protejat și ce nu, respectiv dintre ceea ce este susceptibil să fie corectat și ce nu. 3. să identifice riscurile și vulnerabilitățile legate de mecanismul de avertizare și de protecția avertizorilor. 4. să recunoască elementele de învățare organizațională și să pună bazele unui sistem intern integrat de avertizare, care să ofere o protecție internă pentru avertizor.

Certificatul de participare

Certificatul va fi emis în mod automat la finalizarea cursului. Suplimentul descriptiv care însoțește certificatul va fi transmis de către echipa de proiect pe adresa de mail indicată la înregistrare.

Curriculum curs

1 Disclaimer
3 minute


2 Disclaimer
3 minute

Disclaimer


3 Introducere